Odjel za povijest

Krešimir Baljkas, mag. educ. hist.


Rođen je 2. ožujka 1992. godine u Šibeniku gdje je završio osnovnu školu i Gimnaziju Antuna Vrančića. Na Sveučilištu u Zadru diplomirao je jednopredmetni studij povijesti 2021. godine s temom „Uspostava kraljevske vlasti u Hrvatskoj i Dalmaciji za vladara iz dinastije Anžuvinaca“ pri čemu stječe akademsko zvanje magistra edukacije povijesti.
Tijekom studija aktivan je u studentskim aktivnostima Odjela za povijest kao član Udruge studenata povijesti – ISHA Zadar te kao organizator i izlagač sudjeluje na više studentskih skupova, predavanja i radionica. U sklopu Rostre – Časopisa studenata povijesti Sveučilišta u Zadru djeluje kao član uredništva 8. i 10. broja te kao glavni urednik 9. broja. Osim aktivnosti neposredno vezanih uz studij, kao student sudjelovao je na nekoliko arheoloških istraživanja na širem području Zadarske županije.  Dobitnik je stipendije izvrsnim redovnim studentima sveučilišnih i stručnih studija na Sveučilištu u Zadru za akad. god. 2017./2018. i akad. god. 2018./2019., nagrade Odjela za povijest za najboljeg studenta generacije za najkvalitetniji studentski projekt od značaja za širu odjelnu i sveučilišnu populaciju te najangažiranijeg studenta u akademskoj godini 2018./2019. i  nagrade rektorice za postignut uspjeh, znanstvene i stručne aktivnosti tijekom studija te aktivnosti izvan Sveučilišta za akad. god. 2018./2019.
Od 1. siječnja 2023. godine zaposlen je kao stručni suradnik – asistent na Odjelu za povijest Sveučilišta u Zadru. Područje stručnog interesa primarno mu je vezano uz teme iz perioda starog vijeka.

Info


Krešimir Baljkas
mag. educ. hist.
asistent
br. ureda: 200
tel. 023/200-515

konzultacije: ponedjeljkom i četvrtkom 11 do 12 sati
e-mail: kbaljkas23@unizd.hr