Odjel za povijest

Obavijesti

Terenska nastava Odjela za klasične studije Sveučilišta u Grazu - posjet Odjelu za povijest

Obavijest!

Najava

Terenska nastava studenata i profesora Odjela za klasične studije Sveučilišta u Grazu, predvođena prof. dr. sc. Wolfgangom Spickermannom, započinje 11. svibnja 2024. g. obilaskom antičkog Zadra i druženjem sa studentima i profesorima Odjela za povijest Sveučilišta u Zadru. U Zadru će im domaćin biti prof. dr. sc. Anamarija Kurilić. 
Nakon Zadra obići će još i Podgrađe kod Benkovca (Asseria), Nin (Aenona), Biograd na Moru, Šibenik, Trogir (Tragurium), Split i Solin (Salona), kao i otoke Hvar i Vis. Osim antičke baštine, studenti će se upoznati i s post-antičkim razdobljima sjeverne i srednje Dalmacije. 

Događanje

Prof. dr. sc. Anamarija Kurilić s našeg Odjela ugostila je 12. svibnja 2024. profesore i studente Odjela za klasične studije Sveučilišta u Grazu predvođene prof. dr. sc. Wolfgangom Spickermannom, koji su upravo u Zadru započeli sa svojom terenskom nastavom po sjevernoj i srednjoj Dalmaciji.

Prof. Kurilić provela ih je kroz grad upoznavajući ih prije svega s antičkom baštinom grada, ali i s njegovim drugim znamenitostima, a nakon radnog dijela, nastupilo je i neformalnije druženje.

FOTO      FOTO   FOTO   FOTO  FOTO  FOTO   FOTO