Odjel za povijest

Obavijesti

Upis u ljetni semestar akad. god. 2023./2024.!

UPISI U LJETNI SEMESTAR

Upis u regularnom roku

Upis u ljetni semestar akad. god. 2023./2024. putem studomata traje od 12. veljače 2024. do 22. veljače 2024. god.. Studenti/studentice u tom roku putem Studomata upisuju obvezne i izborne kolegije. Upute za rad na studomatu.

Upisi traju do 29. veljače za još neke kategorije studenata (koji se ne mogu upisati putem studomata).

Naknadni upis

Upis nakon 29. veljače 2024. smatra se naknadnim upisom, i može se ostvariti jedino zamolbom za naknadni upis koju student šalje odjelnom vijeću. Prema odluci Senata  zamolba se naplaćuje u iznosu od 39,82 eura.

https://www.unizd.hr/Portals/0/sluzba_dds/troskovi_i_naknade/Odluka_o_visini_troskova_i_naknada.pdf?ver=4sXZKluZHW-zOseMJkxm2Q%3d%3d

Ovaj se rok ne odnosi na apsolvente koji mogu braniti završni/diplomski rad do 31. ožujka bez upisa ljetnog semestra. Ako ne obrane završni/diplomski rad do kraja ožujka 2024. oni se mogu upisati bez zamolbe najkasnije do 12. travnja 2024.

 Apsolventura se ne upisuje putem Studomata, već se studenti javljaju tajnici na e-mail.

Važno: Svi studenti kojima je isteklo dvostruko trajanje studija trebaju završiti studij najkasnije do 30. 09.2024. (6,7, 8 ili više godina na prijediplomskom studiju te 4, 5, 6 ili više godina na diplomskom studiju).

Molimo da se za sve poteškoće sa Studomatom javite na e-mail:  referada@unizd.hr

Upute o postupku upisa kolegija putem Studomata

  • Prije upisa kolegija na Studomatu obvezno provjerite redove predavanja na web stranicama Odjela za povijest - izvedbeni plan nastave.
  • Prijavljujete se na Studomat koristeći elektronički identitet AAI@EduHr.
  • Ako u ISVU sustavu nedostaje neki od obveznih osobnih podataka, Studomat će tražiti da ih upišete.
  • Odabirete obvezne i izborne kolegije.
  • Odabir kolegija mora biti u skladu s pravilima o ECTS bodovnim kvotama navedenim na sučelju Studomata, odnosno u skladu s pravilima koja su navedena na redovima predavanja.
  • Nakon odabira željenih kolegija provjerite vlastiti izbor i na kraju potvrdite upis kolegija.

Važne napomene:

  • Nakon odabira i potvrde upisa izbornih kolegija na Studomatu, iste više ne možete mijenjati putem Studomata.
  • Za promjenu već odabranih i upisanih izbornih kolegija javite se  u tajništvo Odjela. Izborne kolegije možete promijeniti samo ako za kolegij nije popunjena upisna kvota i to u razdoblju dok traju upisi.